Profiel Rob Knuist

Geboren in 1956 te Utrecht. Na 2 jaar verhuisd naar Den Haag. Wilde van jongs af aan de horeca in om kok te worden. Na de Middelbare Horeca Vakschool Wageningen in de toen nog verplichte militaire dienst overgestapt naar de cijfertjes.

Via PD-boekhouden, Moderne Bedrijfs Administratie en de avond HEAO (BE) 12,5 jaar werkzaam geweest bij MN-services.
Het ondernemerschap begon toen te kriebelen en kreeg ik naast vele aangiften Inkomstenbelastingen ook de eerste bedrijfs-administraties te verwerken. Helaas niet al te veel gedaan aan acqusitie zodat ik tegelijkertijd het interim-vak in rolde. Daar kwam ik leuke leuke uitdagingen tegen en veel ervaring op gedaan bij verschillende bedrijven (Vedior (interne fin.adm), Pathé cinema's, Heliomare, Provincie Zuid-Holland, Lundbeck en Elf Petroland).

Veel geleerd en ervaring op gedaan van zakenrelaties uit de AMWAY-business. Mooie boeken gelezen (vele jaarlijks in de herhaling) m.b.t. de toegepaste psychologie en ondernemerschap. Deze boeken zijn een aanbeveling voor allen en kunt u terug vinden op: www.succesboeken.nl.

Als laatste gewerkt voor AEGON Van Nierop. Na de integratie nog 2 jaar gewerkt bij AEGON Asset Management.

Maar ik kon toch mijn draai niet vinden en besloot om per 1 november 2010 weer volledig voor de “vrijheid” te gaan.

Administraties voeren is toch wel mijn passie. Alhoewel niet geheel. De passie is om ondernemers, vooral startende, te helpen bij het voeren van hun administratie. En laten we eerlijk zijn: het is noodzakelijk kwaad.
Doch als ik hen kan helpen zodat zij kunnen doen waar zij goed in zijn dan doe ik wel waar ik goed in ben: Boekhouden en de diverse aangiften voor de diverse belastingen. Vooral bij het laatste is mijn motto: “Ik hoop dat iedereen veel inkomstenbelasting mag betalen, maar geen cent teveel”. En mocht ik er niet uitkomen of de kennis ontbreekt mij dan mag ik gelukkig advies inwinnen bij de heer Peter Hendriks, Federatie Belastingadviseur: www.hendriksbelastingadviseurs.nl

Ja en als je dan je hele hebben en houen in handen legt van een “boekhouder” dient er toch over en weer vertrouwen te zijn. Want ga der maar aanstaan wat een boekhouder/ invuller van de aangifte Inkomstenbelasting allemaal van je dient te weten. En daar draait het bij mij om. Is er geen vertrouwen (meer) dan dienen we elkaar recht in de ogen te kijken en uit elkaar te gaan. Waar ik echter niet tegen kan, en helaas de laatste maanden teveel ben tegen gekomen: Als een bedrijf in zwaar weer komt en het falliet er is of een schuldsanering dat er eenzijdig door de administrateur vaarwel wordt gezegd. Blijkbaar gaan de centjes boven het jarenlange vertrouwen. Dus wees gerust ik zal altijd trachten om het “zware weer” bij mijn bedrijven buiten de deur te houden. Maar indien het onverhoopt toch gaat gebeuren dan gaan we samen zorgen dat de averij minimaal is.

Mocht u nog vragen en/of andere informatie wensen (behalve mijn pincode) bel me gerust: 0654956083.

The person who says it cannot be done
should not interrupt the person who is doing it
– Chinees spreekwoord –

Wat geweldig dat niemand ook maar één moment hoeft te wachten
met het verbeteren van de wereld.
- Anne Frank -